Toekomst VC Vlissingen aan zijden draad

VLISSINGEN - Nieuwe voorzitter Galietaram Bhondu heeft zichzelf per direct benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Vlissingse club. Hij heeft Piet de Jong naar eigen zeggen aan de kant geschoven, omdat "die de speler veel te lang aan het lijntje heeft gehouden". Bhondu wil voorzitter blijven tot de geldproblemen van VC Vlissingen opgelost zijn. "Piet de Jong mag wat mij betreft tot het eind van het jaar op vakantie. Ik heb hem een gele kaart gegeven". Bhondu moet nog wel officieel tot voorzitter worden benoemd. Op 20 augustus zal hij tijdens de algemene ledenvergadering voorgedragen worden. Piet de Jong wilde niet voor de microfoon reageren, maar zei wel dat hij zich noest blijft inzetten voor de Vlissingse club en dat hij de eventuele benoeming van Bhondu van harte steunt.
Teleurgestelde spelers Bhondu probeerde de spelers te overtuigen van zijn plannen met VC Vlissingen, maar vroeg de selectie ook weer om geduld. De spelers kregen dus weer niet het geld waar ze nog recht op hebben en voelen zich opnieuw aan het lijntje gehouden. "En dat lijntje wordt steeds korter", verwoordt trainer Roy Hendriksen het gevoel van zijn spelers. "Er worden veel dingen beloofd binnen de vereniging, maar er worden er ook heel veel niet nagekomen. Of de toekomst van VC Vlissingen aan een zijden draadje hangt? Ja, dat denk ik wel. Het is hopen op een wonder". Bhondu stelde ondermeer voor om driekwart van de inkomsten van kaartverkoop en kantine rechtstreeks in de zakken van de spelers te laten vloeien, maar daar zag de selectie niets in".
Constancia De spelersgroep van VC Vlissingen geeft de club nog een week om met geld over de brug te komen. Gebeurt dat niet, dan zal niemand nog voor de Vlissingse club spelen. Jonathan Constancia wil niet meer wachten. Hij gaf dinsdagavond aan, dat hij, wat de ontwikkelingen ook zijn, niet meer voor VC Vlissingen zal spelen. Constancia gaat op zoek naar een club in België.
De kersverse voorzitter Bhondu houdt vertrouwen in de goede afloop. Hij denkt de problemen volgende week, of die week erna te hebben opgelost.