Istvan Bakx wil gewoon weer lekker voetballen

DEN BOSCH - "Ik heb een redelijk goede voorbereiding gedraaid, ben hartstikke fit en heb zin om aan de competitie te beginnen. Hier werk je toch zeven weken naartoe", zegt de aanvaller aan de vooravond van de seizoensstart.
Minuten maken Vorig seizoen verruilde Bakx KV Kortrijk, waar hij erg succesvol was, voor Racing Genk. Dat werd een veel minder gelukkig huwelijk. Hij kwam nauwelijks in actie en was dan ook blij dat hij op huurbasis aan de slag kon bij FC De Bosch. "Ik wil gewoon weer lekker voetballen, minuten maken. Zo'n voorbereiding bij Den Bosch is toch een bevestiging dat je het nog kan."
FC Den Bosch heeft een jonge ambitieuze ploeg: "Als team willen we de play-offs halen en het liefst met aanvallend voetbal. Ik hoop daaraan een zo groot mogelijke bijdrage te leveren."
Basisplaats De 24-jarige aanvaller weet niet zeker of hij morgen in de openingswedstrijd tegen Helmond Sport in de basis start. "Maar ik ga er wel een beetje van uit", zegt Bakx. "Je traint toch naar die wedstrijd toe en tijdens de trainingen zat ik steeds bij de basis."
Naast Bakx is Wilmer Kousemaker uit Tholen de tweede Zeeuw in het Brabantse elftal van trainer Fons Groenendijk. Kousemaker kwam halverwege vorig seizoen over van HFC Haarlem.