Poortvliet wil met Telstar voor promotie spelen

VELSEN - Poortvliet verruilde enkele maanden geleden FC Eindhoven voor de club uit Velsen, vrijdag start hij met Telstar de competitie in de Jupiler League met een thuiswedstrijd tegen BV Veendam.
Doelen Poortvliet was ook tussen 2002 en 2005 actief als trainer bij Telstar. Vorig seizoen eindigde de club op de laatste plaats, maar voor dit seizoen heeft de trainer goede hoop. "We hebben redelijk gespeeld in de voorbereiding en we hebben een goede groep. Ik vind dat je altijd doelen moet hebben als je voetbalt. We gaan dan ook voor de nacompetitie, maar wel aan de goede kant." Poortvliet loodste vorig seizoen Eindhoven naar de play-offs in de Jupiler League. Daarin werd hij met de Brabanders uitgeschakeld door Willem II.
Salarispost Telstar is één van de vier clubs in het betaald voetbal die volgens de KNVB financieel helemaal gezond is. Poortvliet begrijpt dat wel: "Ik druk niet zo zwaar op de salarispost hè... Maar het is mooi dat we in deze positie zitten, er is zelfs nog wat over om te investeren. Een mooie uitgangspositie dus om verder te werken."