Ook Zaragatski nu aan kop bij HZ-toernooi

VLISSINGEN - De Internationaal Meester was te sterk voor Grootmeester Stewart Haslinger (Eng) en komt nu op zes punten.
Remises Ronde zevende begon met vier leiders, die het tegen elkaar opnamen. Geen van die ontmoetingen leverde een winnaar op. Erwin l'Ami (Woerden) en Krishnan Sasikiran (Ind) kwamen remise overeen. Uiteindelijk remiseerden ook de twee andere koplopers Twan Burg (Schijndel) en de Rus Vyacheslav Ikonnikov. Zij zagen Zaragatski zo op gelijke hoogte komen.
Zeeuwen Zeeuws kampioen Matthieu Freeke blijft het goed doen. De speler uit Terneuzen won van Jan Balje uit Groningen. Freeke kwam zo op 5,5 punten, meldt zich nu bij de achtervolgers en is de hoogst geplaatste Zeeuw.
De negen achtervolgers voor aanvang van de zevende ronde zijn er inmiddels elf geworden. Alleen Zaragatski wist tegen Haslinger zijn partij te winnen, Ali Bitalzadeh uit Kesteren verloor van Friso Nijboer (Amsterdam) en de overige zes speelden remise. Door een overwinning kwamen vanuit de groep daar achter dus Freeke, Nijboer, Roeland Pruijssers (Utrecht), Laurent Guidarelli (Fra), Sander van Eijk (Ede) op gelijke hoogte.
Het Zeeuwse onderonsje tussen Koen Leenhouts (Oostburg) en Sven Stange (Burgh-Haamstede) werd gewonnen door Leenhouts, die de tweede Zeeuw in de stand is met vijf punten.