Snackbareigenaar is overvallen en inbraken spuugzat

TERNEUZEN -
"Bij één keer is een klein bedrag buitgemaakt. De andere inbraak en de twee overvallen leverde de dieven niets op. Het gaat me niet in de eerste plaats om het geld. Waar ik bang voor ben is dat er gewonden vallen of erger'', zegt Van Belois.

Paniekknop

Van Belois raadt elke ondernemer aan om een paniekknop te installeren die verbonden is met een alarm dat "heel veel herrie" maakt. "Bij ons heeft het geholpen. Ik zie op beelden van de bewakingscamera's dat dieven heel zenuwachtig worden van de herrie en bij de overval twee dagen geleden zorgde het alarm ervoor dat de overvallers ervandoor gingen."

Aangepaste openingstijden

Schuin tegenover de snackbar is een bezinestation dat enkele weken geleden werd overvallen. Aan de overkant van de weg is een bedrijf waar kort geleden een inbraak is geweest en een paar straten verderop heeft een collega-snackbar de openingstijden aangepast om overvallen te voorkomen.

Bang

Van Belois: "Het baart me zorgen. Wij willen hier gewoon ons werk doen zonder dat we bang over onze schouder moeten kijken."