Jupiler League: slechte start Zeeuwen

OOST-SOUBURG - Strafschop Lange tijd leek het erop dat het Telstar van Jan Poortvliet uit Arnemuiden het seizoen met een zege zou beginnen. De club uit Velzen was de hele wedstrijd beter dan tegenstander BV Veendam en drukte dat via een doelpunt van De Vogel ook in de score uit. Toch kwam Veendam via een strafschop van De Leeuw in de zevende en laatste minuut van de blessuretijd nog langszij.
Debuut Istvan Bakx uit Vlissingen kende een teleurstellend debuut bij zijn nieuwe club Den Bosch. De aanvaller, die door het Belgische Genk aan de Brabantse club is verhuurd, verloor thuis met 1-0 van Helmond Sport. Bakx stond net als Wilmer Kousemaker uit Tholen in de basis bij FC Den Bosch. De uit Zierikzee afkomstige Peter van Vossen kreeg als assistent-trainer van RBC Roosendaal ook een nederlaag te verwerken. In Almere werd het 3-1 voor Almere City FC.