Sloepoort Cup is feest der herkenning

NIEUWDORP - Bekend toernooi Tijdens de finaledag van de Borsele Sloepoort Cup in Nieuwdorp was het traditiegetrouw erg druk. De voetballers van de acht deelnemende ploegen lokken veel Zeeuwse voetballiefhebbers naar Nieuwdorp. "Dat is ook de kracht van het toernooi", denkt organisator Peter de Vos. "Waar je in Zeeland ook komt; men kent de Sloepoort Cup".
Kleiner deelnemersveld De afgelopen jaren waren er altijd zestien ploegen actief in Nieuwdorp. Dit jaar waren dat er maar twaalf. "Die afgeslankte vorm is goed bevallen", zegt De Vos. "Je programma ziet niet zo bomvol en het niveau-verschil wordt kleiner. We willen het dan ook graag op dit aantal houden". Toch heeft De Vos wel de ambitie om de beste ploegen van Zeeland naar zijn toernooi te krijgen. "We benaderen Kloetinge en Hoek altijd, maar tot een positief antwoord heeft dat helaas nog niet geleid. Dat vind ik jammer. We hebben hier een heel gezellig toernooi met fantastische velden. Vooral van Hoek snap ik niet zo goed waarom ze niet meedoen. Als die club als Topklasser Walcheren en Zuid-Beveland als achterland ziet, zullen de spelers zich toch meer aan deze kant van de Westerschelde moeten laten zien".
De Borsele Sloepoort Cup werd dit jaar gewonnen door RCS uit Oost-Souburg, dat in de finale met 1-0 te sterk was voor Goes.