Roy Hendriksen: "Zalig om weer te trainen"

VLISSINGEN - Daarmee doelt Hendriksen op een eventuele nieuwe financiële injectie voor de club, waardoor de spelers (weer) betaald kunnen worden. "Er zijn een paar mensen die er geld in willen steken, maar niet alleen. Er zijn gesprekken gaande, maar we hebben nu nog niet gehoord dat het rond is."
Wanneer de volgende training is, was maandag nog niet bekend. Ook is het nog niet duidelijk of de bekerwedstrijd tegen FC Dauwendaele komende zaterdag doorgaat. Dat is de eerste officiële wedstrijd van Vlissingen dit seizoen.
Trainingen twee weken uitgesteld Vlissingen zou eerst op 1 augustus aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen, maar door de financiële problemen bij de club hebben de spelers de trainingen twee weken opgeschort. De club heeft een schuld van ongeveer honderdduizend euro. De spelers willen eerst zekerheid over de financiële vergoedingen, want ze hebben nog geld tegoed. Nu er zicht is op nieuwe geldstromen, zijn ze begonnen met de trainingen. Wie de (eventuele) geldschieters zijn, is niet bekend gemaakt.
Constancia en Coban ontbreken Er stonden maandag tien spelers op het veld. "We wisten pas vrijdag dat we weer gingen trainen. Daarom was een aantal jongens er niet omdat ze al andere afspraken hadden", volgens Hendriksen. "Sommigen zijn ook geblesseerd." Alleen Jonathan Constancia en Sinan Coban willen niet meer voor Vlissingen uitkomen omdat ze de gang van zaken beu zijn. Constancia zegt nog 'een paar duizend euro' tegoed te hebben van de club, maar rekent nergens meer op. Constancia en Coban waren maandag wel aanwezig in Vlissingen omdat ze een overschrijvingsformulier willen laten tekenen door VC Vlissingen zodat ze naar een andere (buitenlandse) club kunnen. De belangstelling van het Belgische Melsele is concreet volgens Constancia.
Trainer huurt veld bij gemeente Hendriksen huurde op persoonlijke titel een trainingsveld bij de gemeente Vlissingen. De gemeente heeft de club de toegang de velden ontzegd omdat er een betalingsachterstand is van ongeveer twintigduizend euro. "De factuur gaat naar meneer Hendriksen", liet een woordvoerster van de gemeente Vlissingen maandagmiddag weten. "Iedereen mag een veld huren en er zijn met Hendriksen goede afspraken gemaakt", aldus de gemeente.
Genieten van elke training Hendriksen was blij dat hij weer op het veld stond. "Ondanks het slechte weer was het zalig om te trainen. We gaan genieten van elk moment dat we op het veld kunnen staan. Meer kunnen we niet doen."