Tunnel gestremd vanwege passage Eneco Tour

OOST-SOUBURG - Algemeen directeur Harald Schoenmakers van de NV Westerscheldetunnel verwacht weinig problemen, maar roept mensen die net na de middag van Zeeuws-Vlaanderen naar Zuid-Beveland moeten wel op om te rijden.
De renners starten in Sint-Willebrord en zullen rond 12.50 uur bij Rilland via de Oude Rijksweg de provincie binnenrijden. Ze blijven die weg volgen. Bij Kruiningen ligt de streep voor een bonificatiesprint. Bij Vierwegen, bij Kapelle, gaat het peloton richting 's-Gravenpolder en via Ovezande uiteindelijk naar de Westerscheldetunnel. Ze nemen de Oostbuis, dat is de buis richting Zuid-Beveland, die tussen ongeveer 13.15 en 14.30 uur is afgesloten. De Westbuis gaat tussen 13.45 en 14.15 uur ook dicht, waardoor ongeveer een half uur de hele tunnel gestremd zal zijn.
In Zeeuws-Vlaanderen rijdt het peloton over de N252 naar Sluiskil en Sas van Gent. Daar rijden ze naar verwachting rond 14.30 uur de grens met België over. De finish van de etappe in Ardooie wordt verwacht rond 16.30 uur. Alle tijden zijn wel onder voorberhoud in verband met de snelheid van de renners.