Stichting OTZ gaat VC Vlissingen helpen

VLISSINGEN - "We leggen VC Vlissingen minimaal tot aan de winterstop aan het infuus", aldus Vergouwen , die directeur is van Rojas Tankers.
OTZ steunt VC Vlissingen Vergouwen maakt samen met Johan de Visser deel uit van de nieuwe stichting OTZ. Dat staat voor Ondersteuning Topsport Zeeland. Vergouwen zegt dat OTZ vanaf augustus geld gaat steken in VC Vlissingen. Bedragen zijn niet bekendgemaakt. Vergouwen gaf aan dat de spelers van de eerste selectie zeker zijn van hun vergoedingen. Hij benadrukte ook dat alle schulden die de club heeft niet door OTZ betaald zullen worden. "Daar worden nog oplossingen voor gezocht."
Algemene Ledenvergadering OTZ kwam vrijdagavond om 18.30 uur tot een akkoord over een Plan van Aanpak voor VC Vlissingen. Dat plan werd in de Algemene Ledenvergadering van de club geprestenteerd en aangenomen. Er waren ongeveer 40 leden aanwezig.
Piet de Jong VC Vlissingen zit vanaf nu zonder bestuur. Oud-voorzitter Piet de Jong maakte zijn vertrek als bestuurslid bekend in de vergadering. Een nieuwe commissie van acht leden neemt voorlopig de honneurs waar. Woordvoerder van die commissie is Henk Kouman uit Arnemuiden. De commissie heeft twee doelen. Alle schulden en problemen uit het verleden op een rijtje zetten. Daarnaast wil de commissie in kaart brengen hoe de club in de toekomst beter kan functioneren. Ook wordt er naar een nieuw bestuur gezocht. Gietaram Bhondu maakt ook geen deel meer uit van het bestuur.
Gemeente VC Vlissingen mag van de gemeente geen gebruik maken van de velden aan de Irislaan. Binnenkort volgt een overleg om de problemen op te lossen. De club hoopt komende week weer op het veld te mogen omdat dan de bekerwedstrijd tegen Spakenburg op het programma staat.