Kloetinge met opgeheven hoofd uit Beker

KLOETINGE - Kersverse hoofdklasser Kloetinge speelde de hele tweede helft met een man minder tegen de Topklasser uit Noordwijkerhout nadat Michel Maaskant een rode kaart had gekregen. Hij maakte na veertig minuten een fikse overtreding en kon vertrekken.
VVSB kwam goed uit de startblokken. Na zeven minuten verschalkte Michael van Laere met een fraaie boogbal Jaco van der Schee (1-0). Daarna lieten de bezoekers Kloetinge wat komen, maar dat leidde niet tot grote kansen. Tot Mervin Niemantsverdriet na een fout in de verdediging ineens alleen voor de VVSB-keeper kwam te staan. De Vlissinger faalde niet: 1-1. Binnen vijf minuten stond VVSB weer op voorsprong na een - opnieuw mooie - treffer van Frans van Niel.
Toen Maaskant vlak voor rust naar de kleedkamer mocht vertrekken leek de wedstrijd gespeeld. Toch wist Niemantsverdriet in blessuretijd opnieuw gelijk te maken na weer een blunder in de defensie van VVSB.
In de tweede helft hadden de bezoekers het betere van het spel. Dat leidde na doelpunten van Stefan Kraaijvanger (62e) en Bart Duindam (72e minuut) tot een 4-2-stand. Daan Esser bracht de spanning kort voor tijd nog terug (3-4), maar er was niet genoeg tijd meer voor een stunt.