Zware loting bij Future voor Lesley Kerkhove

MIDDELBURG - Ze mag in de eerste ronde gelijk aantreden tegen Koek (Den Haag), die op de wereldranglijst driehonderd plaatsten hoger staat (405 om 700). "De loting had beter gekund. Maar ja, je moet 1 en 2 toch verslaan om te kunnen winnen", aldus Kerkhove, die zelf niet geplaatst is.
Angelique van der Meet uit 's-Heer Abtskerke (401e op wereldranglijst) voert de rankinglijst bij de dames aan en begint in de eerste ronde tegen Josanne van Bennekom (789). Bernice van der Velde uit 's-Gravenpolder start het toernooi tegen de Russische Aleksandra Romanova. Van de Velde staat op de wereldranglijst ongeveer 100 plaatsen lager dan Romanova (1061 om 965).
Silvana Bauer uit Oostdijk en Milou Flohil uit Oostkapelle zijn in het kwalificatietoernooi actief en maken nog kans op deelname aan het hoofdtoernooi, dat maandag begint.
Mannentoernooi In het mannentoernooi begint de als eerste geplaatste Belg Niels Desein tgegen een qualifier/lucky loser. Matwé Middelkoop uit Breda (2e geplaatst) begint tegen de Engelsman Aleksander Slabinsky. De Bulgaarse wereldkampioen bij de junioren Grigor Dimitrov heeft afgezegd.