VC Vlissingen en RCS starten met verlies

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen startte goed tegen Best Vooruit en kwam via goals van Sinan Coban en Said Bouzambou op een 2-0 voorsprong. Best Vooruit kwam terug tot 2-2 waarbij de gelijkmaker volgens Vlissingen uit een dubieuze strafschop kwam. Na rust kwamen de Brabanders op 2-3, waarna Bjorn Langeveld een penalty benutte (3-3). In de slotfase bepaalde Best Vooruit de eindstand op 3-4.
"Qua inzet en enthousiasme was het ok, maar bij balverlies moeten we beter opletten", aldus trainer Roy Hendriksen, die denkt nog twee a drie weken nodig te hebben om zijn ploeg op honderd procent te krijgen. VC Vlissingen begon door financiele problemen twee weken later aan de voorbereiding op het seizoen.
Geldrop/AEK - RCS RCS stond na 45 minuten met 1-0 achter in en tegen Geldrop. Na rust brachten Besar Xhoxhaj en Remco Felius de ploeg uit Oost-Souburg op een 1-2 voorsprong, maar door een fout van keeper Arvid Pieters kwam Geldrop weer in de wedstrijd."Dan voel je het al aankomen. Geldrop gaat opportunistisch spelen en die 3-2 was ook een gelukkige goal", aldus trainer Michel Leonhart. In blessuretijd werd het nog 4-2.