Hoogerland niet geselecteerd voor WK

OOST-SOUBURG - Hoogerland was samen met acht andere renners nog in de race voor drie plaatsen, maar de bondscoach heeft Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk en Koen de Kort geselecteerd in plaats van Hoogerland. Verder bestaat de selectie uit: Koos Moerenhout, Jos van Emden, Lars Boom, Niki Terpstra, Karsten Kroon en Sebastian Langeveld. Het WK wielrennen is op zondag 3 oktober in het Australische Geelong.
"Ik had er niet op gerekend, maar ben wel een beetje teleurgesteld", laat Hoogerland weten. "Ik weet niet wat zijn afwegingen zijn, maar als je ziet hoe ik nu rijd ben ik toch niet minder dan bijvoorbeeld Koen de Kort? Ik denk dat ik er zeker iets had kunnen laten zien."
'Minder dan vorig jaar' De bondscoach vertelt dat hij meer verwacht van de andere renner en Hoogerland daarom niet meeneemt. "Ik kan maar negen man meenemen", zegt Van Vliet. "Je moet keuzes maken en ik vind toch dat Hoogerland een stuk minder rijdt dan vorig jaar. Hij heeft ook minder grote wedstrijden mogen rijden, maar je kan je ook onderscheiden in de kleinere koersen."
Vorig jaar debuteerde Hoogerland op het wereldkampioenschap bij de profs. In het Zwitserse Mendrisio eindigde hij toen als veertiende.