Athamna wint Kustmarathon in recordtijd

ZOUTELANDE - Nadat dijkgraaf Toine Poppelaars de bijna 1500 deelnemers om 12.00 uur had weggeschoten, kozen de Vlissingers Michel Schrier en Remy Vasseur vrijwel direct de aanval. Achter dit tweetal vormde zich een achtervolgende groep met daarin onder meer drievoudig winnaar Sébastièn Schletterer en de Algerijn Nourreddine Athamna.
Schrier en Vasseur behielden hun voorsprong tot het opgaan van het strand bij Vrouwenpolder. Schletterer en Athamna, die zich inmiddels los hadden gemaakt van de andere achtervolgers, vonden op dat punt de aansluiting bij het leidende duo. Het tempo dat Schletterer en Athamna liepen bleek te hoog voor Vasseur, die de andere drie moest laten gaan. Niet veel later stapte Schrier uit de wedstrijd; hij bleek als haas te fungeren voor Vasseur.
Van de twee nieuwe koplopers bleek Athamna duidelijk de sterkste. De Algerijn liep bij Oostkapelle weg van Schletterer, die uiteindelijk op bijna anderhalve minuut achterstand tweede werd. Ook Schletterer bleef onder de oude toptijd van Van der Marel, die op 2:40.25' stond. Remy Vasseur stapte uit de wedstrijd. Jos op 't Hoog uit Haaren legde beslag op de derde plaats.