Sluiskil maakt zich klaar voor WK driebanden

SLUISKIL - Eerder organiseerde de Stichting Biljart Evenementen Sluiskil-Terneuzen al vijf toernooien in de wereldbekercyclus.
"Het WK moet hét hoogtepunt worden", zegt organisator Meerten Dallinga. "En op het hoogtepunt moet je stoppen. Daar ga ik vanuit. Ons liedje is uitgezongen. Toch is er wel weer druk om door te gaan, maar we hebben met zoveel factoren te maken. Je weet het nooit, maar in deze vorm en op deze locatie is het wel eenmalig."
Het wereldkampioenschap wordt in tegenstelling tot de wereldbekertoernooien niet in welzijnscentrum Het Meulengat gespeeld, maar in een speciaal opgebouwd paviljoen achter Het Meulengat. "We kunnen hier twee tot drie keer zoveel toeschouwers kwijt. Er is ruimte voor 800 toeschouwers", aldus Dallinga.
Dallinga ziet Dick Jaspers en Frederic Caudron als topfavorieten, gevolgd door spelers als Merckx, Sanchez en Blomdahl. Jean-Paul de Bruijn uit Hulst is de enige Zeeuw tussen de 48 deelnemers. De Bruijn begint het toernooi op woensdag 20 oktober met zijn groepsduel tegen Dick Jaspers.