Eerste thuisoverwinning voor Topklasser Hoek

HOEK - Door de overwinning klimt de formatie van trainer Gaby Demanet van de veertiende naar de twaalfde plaats in de Topklasse.
In de eerste helft had de thuisploeg veel moeite met het spel van de Friezen. Harkemase Boys zette Hoek meteen onder druk en daar hadden de Zeeuws-Vlamingen moeite mee. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg beter in het spel. In blessuretijd kreeg Harkemase Boys-speler Mart Dijkstra van scheidsrechter Roelof Luinge zijn tweede gele kaart.
Met een man meer had Hoek in de tweede helft het betere van het spel. Het creëerde goede kansen maar kwam pas in de 68e minuut op 1-0 via Pattinama. Er waren vervolgens nog voldoende mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar het bleef op 1-0. In de slotfase was de ploeg uit Harkema nog wel dicht bij de gelijkmaker.
Het was voor Hoek de tweede overwinning op rij, nadat het vorige week al met 0-1 gewonnen had bij HHC Hardenberg.