Hoekman wint NK dammen, Rentmeester vierde

ZOUTELANDE - Slecht begin Hoekman (46) begon slecht aan het toernooi door in de eerste ronde verrassend van Rianka Rentmeester te verliezen en daardoor bleef het NK lang spannend. Voor de slotronde van dinsdag hadden vier damsters elf punten en dus maakten zij alle vier nog kans op de titel. Van die vier was Hoekman de enige die wist te winnen. Rianka Rentmeester en Karlijn Overes speelden remise tegen elkaar en schakelden zo elkaar uit voor de eindzege; Ester van Muijen verloor van Laura Timmerman.
Zeeuwen Aan het NK in Zoutelande deden twee Zeeuwen mee. De meest succesvolle was Rentmeester (24) uit Nieuwdorp. Ze was de enige die winnares Hoekman wist te kloppen en was na een aantal ronden zelfs de leider. De uit Goes afkomstige Leonie de Graag eindigde met één punt laatste.
WK 2013 Na afloop van het evenement maakte organisator Aart Walraven bekend dat er onderhandelingen lopen over het naar Zoutelande halen van het wereldkampioenschap voor vrouwen in 2013. "De kans dat het lukt is op dit moment iets meer dan vijftig procent", aldus Walraven.