Luik wordt één van de doelen van Hoogerland

YERSEKE - Maandag werd bekend dat Vacansoleil een licentie heeft gekregen voor de hoogste klasse in het profwielrennen, de First Division. De UCI heeft een driejarige licentie afgegeven, waarmee Vacansoleil na Rabobank de tweede Nederlandse ploeg op het hoogste niveau wordt.
Helemaal onverwachts komt de promotie voor Hoogerland niet. "Het zit gewoon goed in elkaar bij ons. Ik had er wel goede hoop op."
De promotie betekent dat Vacansoleil in de meeste grote wedstrijden zeker is van een startbewijs. "Luik-Bastenaken-Luik wordt een van de grote doelen in het voorjaar". Deelname aan de drie grote ronden (Italië, Frankrijk en Spanje) is nog niet zeker. "We zullen wel een grote ronde rijden, maar welke is nog niet bekend."
Het definitieve programma van Hoogerland gaat hij in december met de ploegleiding bespreken tijdens het trainingskamp van Vacansoleil in Spanje. Zelf is Hoogerland alweer een weekje in training. Zondag vertrekt hij naar Spanje (regio Valencia) om te trainen. "Ik ben ongeveer 25 dagen weg. Tijdens de Feestdagen kom ik terug naar Nederland".