Nationale zwemtitels voor De Die en Minneboo

AMSTERDAM - De uit Terneuzen afkomstige De Die deed dat met De Dolfijn uit Amsterdam op de 4 x 200 meter vrije slag estafette. De Dolfijn finishte in een tijd van 7 minuten en vier seconden en was daarmee 10 seconden sneller dan Eiffel Swimmers PSV uit Eindhoven. De tijd van De Dolfijn betekende een nieuw Nederlands records voor clubs. Slotzwemmer De Die zelf noteerde over de 200 meter een tijd van 1.45'17" en was daarmee de snelste zwemmer in de finale.
Minneboo, die uit Vlissingen komt maar nu zwemt bij Eiffel Swimmers, pakte met haar ploeg het goud op de 4 x 100 meter vrije slag estafette. De tijd van de winnende ploeg was 3 minuten en 41 seconden en dat was 5 seconden sneller dan de damesploeg van De Dolfijn. De persoonlijke tijd van Minneboo op de 100 meter was 56'42".
Op de individuele nummers was er ook een medaille voor De Die. Hij werd tweede op de 400 meter vrije slag met anderhalve seconde achterstand op winnaar Job Kienhuis van Eiffel Swimmers. Bij de dames werd Minneboo zesde op de 50 meter vrije slag; Judith Stap uit Middelburg werd vijfde op de 200 meter wisselslag.