“WK driebanden om nooit te vergeten”

De beste driebandenspelers van de wereld streden in een tijdelijke accommodatie in het park in Sluiskil om de mondiale titel. De Spanjaard Daniel Sanchez versloeg in de finale de Belg Eddy Leppens.
Alles verliep perfect tijdens het WK, al gooide de vele regen in die week nog bijna roet in het eten. “Het was wel tricky, want water en elektriciteit gaan natuurlijk niet samen. Alles is gelukkig goed gegaan”, blikt Dallinga terug. “Hoogtepunt was voor mij de finale. Toen ben ik lekker gaan zitten naast Raymond Ceulemans en hebben we samen zitten kijken.”
Na vijf wereldbekertoernooien was het WK de kroon op het werk èn het laatste kunstje van de Stichting Biljartevenementen Sluiskil Terneuzen. Nu Dallinga en zijn organisatieteam uitgerust zijn begint het toch weer een beetje te kriebelen. “We pakken nu nog een rustperiode, maar daarna is de hele organisatie het er over eens dat we weer bij elkaar moeten komen en eens gaan kijken of we niet weer wat leuks kunnen organiseren”, zegt Dallinga. “Dan kom je snel weer uit op een wereldbeker.”