19e Supercross Goes op vernieuwd circuit

GOES - De organisatie (Stichting Motorsport Zeeland) vroeg Van de Ven of hij naar het circuit wilde kijken. "De baan wordt nu volledig benut", vertelt de Vlissinger. "Het parcours is nu vermoeiender en er zitten enkele lastige stukken in." Volgens Stefanie van de Meeberg heeft de nieuwe baan wel wat weg van een Duits Supercross-parours.
Van de Meeberg is tevreden met het deelnemersveld in de Dutch Open SX2, het koningsnummer. "We zijn vooral blij met de komst van Duits Supercross-kampioen Ashley Greedy." Er zijn ondermeer deelnemers uit Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk en ook Grand Prix-coureur Shannon Terrablanche uit Zuid-Afrika rijdt mee in Goes.
De eerste wedstrijden zijn vrijdag, zaterdagavond wordt voor de superfinale een speciaal afscheid georganiseerd voor Rinus van de Ven. De 22-jarige crosser brak tijdens een zwaar ongeluk in Duitsland enkele maanden geleden ondermeer enkele rugwervels en beëindigd nu zijn actieve carrière. "Ik weet dat iedereen druk bezig is om van alles te organiseren", vertelt Van de Ven. "Maar ik weet niet wat er allemaal gaat gebeuren, het is een verrassing."