Wereldtopper Boutens gaat voor WK-zege

MIDDELBURG - Afgelopen weekend werd Boutens voor de vijfde keer op rij Zeeuws kampioen. "Ik vind het Zeeuws kampioenschap heel belangrijk, omdat het in mijn eigen provincie is en het niveau van het karten in Zeeland heel goed is", zegt Boutens. "Maar het allerbelangrijkste van dit jaar is natuurlijk het wereldkampioenschap dat eind juli in het Belgische Eupen wordt gehouden."
Wereldtop Boutens begon op zijn negende met karten, toen hij tijdens een verjaardagsfeestje in aanraking kwam met de sport. Sinds zijn vijftiende hoort hij bij de besten ter wereld. "Sinds drie jaar doe ik in elke wedstrijd die ik rij mee voor de prijzen. De wereldkampioenschappen van twee jaar geleden in Brazilië en vorig jaar in de Verenigde Staten waren prachtig om mee te maken. Voor je sport naar dat soort landen gaan en dan ook meedoen voor de prijzen vind ik schitterend. Bij het WK in Brazilië won ik brons, vorig jaar zilver en dit jaar hoop ik de beste van de 180 deelnemers te worden."
Autosport Net als veel andere karters heeft Boutens de droom om op termijn de overstap naar de autosport te maken. "Ik vind het karten geweldig en wil er nóg meer in gaan bereiken, maar op termijn wil ik wel graag naar de autosport. Formule 1? Nee, die droom heb ik uit mijn hoofd gezet. Als je realistisch bent, ben ik al te oud om dat nog te kunnen halen."