RCS kan niet stunten tegen koploper

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen kwam na een kwartier spelen via Danny ter Steege op voorsprong. Tien minuten later benutte Björn Langeveld een strafschop en verdubbelde daarmee de voorsprong voor de thuisclub. Op slag van rust scoorde Geldrop de aansluitingstreffer, waardoor de tweede helft nog spannend werd. Pas in blessuretijd besliste VC Vlissingen via Sinan Coban de wedstrijd: 3-1.
RCS kwam in Eindhoven na negentien minuten spelen op een 1-0 achterstand door Michel Leon-Payo. RCS toonde veerkracht en via André Siereveld trokken de bezoekers binnen drie minuten de stand weer gelijk. Vier minuten later zette Len Eversdijk RCS zelfs op een 1-2 voorsprong. Lang kon de Oost-Souburgse formatie niet van die voorsprong genieten: Leon-Payo zette in de 30e minuut de gelijkmaker op het bord. In de tweede helft liep Brabantia vervolgens uit naar een 4-2 overwinning. Besar Xhoxhaj kreeg in de slotminuut nog zijn tweede gele kaart.
Door het verlies blijft RCS laatste in de eerste klasse. VC Vlissingen klimt door de overwinning naar de vijfde plaats.