Late treffer Schuit bezorgt Kloetinge drie punten

KLOETINGE - Schuit scoorde zes minuten in blessuretijd. Kloetinge knokte zich terug in de wedstrijd nadat Zwaluwen een 0-2 voorsprong had genomen op het Wesselopark. Van Axel Dongen (30) en Zeldenrust (34) brachtten de bezoekers op een 0-2 voorsprong in een fase dat Kloetinge de betere ploeg was. Corne Schilperoort zorgde voor de aansluitingstreffer door een strafschop te benutten in de 42e minuut. De tweede helft leverden kansen op voor beide ploegen. Etienne Mallie scoorde de gelijkmaker in de 59e minuut. Zwaluwen drong nog aan in de slotfase, maar kwam niet tot scoren.
Door de zege komt Kloetinge op 28 punten uit 22 duels. Daarmee staat de club op de achtste plaats. Kloetinge is nog niet veilig.
Kloetinge kan volgend seizoen rekenen op de diensten van Jaco van der Schee, Michel Maaskant, Sofyan Azzagari, Timo Jansen en Arjan van der Smissen. Dat werd na de wedstrijd tegen Zwaluwen bekendgemaakt. Vorig week gaven Daan en Jaap Esser, Ingmar Quist, Bjorn Quartel, Mark Schuit en Edgar Verhage hun jawoord aan de zaterdag hoofdklasser. Mats Willemse komt over van Bruse Boys. Etienne Mallie verlaat Kloetinge. Hij gaat naar VC Vlissingen.