Vasseur: "Preibisch startte wel heel hard"

TERNEUZEN - Vasseur (30) boekte na drie vierde plaatsen in de Marathon Zeeland en een tweede plaats in de Marathon Zeeuws-Vlaanderen (2010) zijn eerste zege. "Eindelijk. Mooi. Het was super spannend." Hij deed dat gelijk in een nieuw persoonlijk record.
Vasseur kreeg na de Marathon Zeeland 2010 én Marathon Zeeuws-Vlaanderen 2010 het verwijt te snel gestart te zijn. In aanloop naar deze editie in Zeeuws-Vlaanderen beloofde hij het anders aan te pakken en rustig te zullen starten. Het pakte goed uit. Pas halverwege de wedstrijd ging hij versnellen. Doordat Ralf Preibisch op twee kilometer voor de streep de man met de hamer tegenkwam kon Vasseur erop en erover. Hij had in de laatste twaalf kilometer een achterstand van 3.30' goedgemaakt. Eerst passeerde Vasseur nog Stijn Vandevelde uit Otegem, die lange tijd met Preibisch op kop liep.
Vasseur had wel verwacht dat Preibisch een inzinking zou krijgen. Preibisch liep de eerste vijf kilometer op een tijdschema van 2:30.00'."Ik weet wat hij kan op een marathon en hij ging wel heel hard van start. Ik hoopte dat hij stukging en dat gebeurde."
Preibisch (48) haalde na afloop zijn schouders op. "Ach, dat kan gebeuren op een marathon. Ik was een beetje moe na de 35. Dat is een langzaam proces. De benen worden dan zwaar."
Met Remy Vasseur kreeg de Marathon Zeeuws Vlaanderen opnieuw een Zeeuwse winnaar, want de eerste twee edities werden gewonnen door Alwin Vermeulen uit Kwadendamme (2009) en Sébastièn Schletterer uit Middelburg (2010).