Challenger Zeeland hoopt op Rus en Krajicek

MIDDELBURG - Over twee maanden (vanaf 25 juni) wordt de eerste bal geslagen en de voorbereidingen zijn in volle gang. "Als deze spelers in de tweede week van Wimbledon worden uitgeschakeld, hopen we ze naar Middelburg te kunnen halen.", zegt Sander van Buren, die samen met Sven Vermeulen toernooidirecteur is.
Dat Van Buren de namen van de Nederlandse toppers kan noemen, komt door de promotie die het Zeeuwse toernooi heeft gemaakt. Van Future-toernooi tot Challenger, waardoor er sterkere spelers mee doen in Middelburg. Het budget is verhoogd naar 350.000 euro (was 200.000 euro), waardoor er meer prijzengeld beschikbaar is.
Donderdag schreef Lesley Kerkhove uit Zierkzee zich voor het toernooi. Kerkhove (19) was vorig jaar verliezend finaliste in Middelburg, maar is op basis van haar plaats op de wereldranglijst (nu 560e) niet zeker van een plek in het hoofdschema. Daarom zal Kerkhove en ook winnares Angelique van der Meet uit 's-Heer Abtskerke in aanmerking komen voor een wildcard. Kerkhove won in februari in Portugal voor het eerst een Future-toernooi. Ze heeft inmiddels de graveltraining weer opgepikt.