VC Vlissingen wint derde periodetitel

VLISSINGEN - De zege op LONGA was verdiend volgens Hendriksen. Youssef Ahrouch (60e minuut) en Bjorn Langeveld (penalty, 85e) maakten de doelpunten. Vlak voor tijd bepaalde Somers de eindstand op 2-1. Doordat concurrent WSC met 1-1 gelijkspeelde tegen Best Vooruit, is Vlissingen op de slotdag niet meer in te halen.
Voor Vlissingen-trainer Roy Hendriksen was het dubbel feest. Vrijdag werd hij als assistent-trainer van RKC Waalwijk al kampioen in de Jupiler League.
"Dit is een groot compliment waard richting de spelersgroep", aldus Hendriksen. "Ik vond het al knap dat we dit seizoen met zo'n smalle selectie zoveel punten hebben gehaald. Vandaag zaten er weer vijf jongens van het derde elftal bij, waarvan twee in de basis. Ik ben supertrots."
VC Vlissingen mag door het winnen van de derde periodetitel uitkomen in de nacompetitie, waarbij gespeeld gaat worden voor promotie naar de hoofdklasse. "Als iedereen fit blijft en er geen schorsingen zijn, kunnen wij iets realiseren. Maar het zit kort bij elkaar. Als er twee, drie mutaties zijn, dan is er veel kwaliteitsverlies. Dan zijn we figurant", aldus Hendriksen.