Eerste Zeeuwse Voetbalawards uitgereikt

MIDDELBURG - De avond in Mini Mundi werd gepresenteerd door oud-profvoetballer en tv-presentator Hans Kraaij jr.
Bakker werd verkozen tot speler van het jaar. Hij eindigde voor John Schot (Hoek) en Max Leijer (GPC Vlissingen). Hij kreeg de prijs uit handen van oud-Souburger Danny Blind die speciaal voor het gala naar Middelburg was gekomen. Hiensch werd uitgeroepen tot trainer van het jaar. De andere genomineerden waren Niek Corré (VCK) en Roy Hendriksen (VC Vlissingen). Hiensch kreeg zijn award uit handen van de uit Zierikzee afkomstige Club Brugge-trainer Adrie Koster. Björn Quartel van Kloetinge werd, voor Reguillo Vandepitte (Goes) en Fabian Wilson (Terneuzen), gekozen als talent van het jaar.
Verder waren er prijzen voor Harold van de Ketterij uit Goes (beste scheidsrechter), Peter Dieleman (Zaamslag; topscorer), Pieter de Munnik (DFS; doelpunt van het jaar), Jan Fleurbaaij (Zeeland Sport; vrijwilliger van het jaar) en VCK (beste clubwebsite). Ook werden de G-voetballers van FC Dauwendaele in het zonnetje gezet.
Het voetbalgala is een initiatief van de Stichting Zeeuws Elftal, het Nationaal Voetbalmuseum (voorheen Voetbal Experience), Stichting Voetbal Totaal en de PZC. Organisator Piet Koster gaat ervan uit dat het gala ook volgend jaar wordt gehouden.