Marcel Kittel wint DELTA Tour Zeeland

TERNEUZEN - In het eindklassement blijft Kittel het Rabo-duo Theo Bos en Jos van Emden voor. De etappe werd gewonnen door Steven Caethoven. De Belg van Veranda's Willems verraste in de massasprint alle favorieten. Wietse Bosmans eindigde als tweede, voor Roger Hammond.
Lange vlucht Na zeven kilometer ontstond de eerste kopgroep van twaalf man met daarin onder andere de kort geklasseerden Roger Kluge (Skil-Shimano) en Michael Matthews (Rabobank). Vlak voor de eerste tussensprint liet het duo zich terugzakken in het peloton. Bert de Backer, Diego Caccia, Robin Chaigneu, Murito Antonio Fischer, Gorik Gardeyn, Rob Goris, Martin Mortensen, Cedric Pineau, Jesus Rosendo en Bram Schmitz kregen daarna de zege van het peloton.
Het tiental kreeg een maximale voorsprong van vijf minuten. De tweede tussensprint, op 65 kilometer van de aankomst, werd gewonnen door Mortensen die meteen een gaatje had. De Deen probeerde het vervolgens alleen, maar liet zich niet veel later weer terugvallen in de kopgroep.
Opnieuw massasprint Op 15 kilometer van de meet, vlak voor de laatste van elf kasseistroken, werd de kopgroep ingerekend door een jagend peloton. Op de kasseien van de Plattedijk reed een duo van FDJ weg van het peloton. Yoann Offredo en Benoit Vaugrenard kregen Rabo-renner Jos van Emden en Roger Kluge van Skil-Shimano mee, maar op drie kilometer van de finish werden ook zij gegrepen. In de massasprint verraste Caethoven vervolgens alle favorieten.