OM eist 21 maanden cel voor steekpartij Bruinisse

MIDDELBURG -
Volgens het OM heeft de 49-jarige vrouw, toentertijd de vriendin van het slachtoffer,
. De vrouw is na het incident aangehouden. Tijdens de politieverhoren heeft de verdachte bekend haar vriend gestoken te hebben. In de rechtszaal zegt ze zich niet veel meer van het incident te kunnen herinneren.

Relatie

Volgens de verdachte werd ze al enkele jaren regelmatig mishandeld door haar vriend. De relatie verslechterde en vrienden zagen vaak blauwe plekken op het gezicht en lichaam van de vrouw. Op de dag van de steekpartij, had het stel onenigheid over vrienden die bleven logeren. Het slachtoffer zou zijn vriendin hebben bedreigd met een mes, waarna een worsteling eindigde in de steekpartij.

Rechvaardiging

De officier van justitie gelooft de verklaringen van de verdachte niet. “Hebben we hier wel te maken met iemand die het zwaar gehad heeft? En zo ja, rechtvaardigt dat dan een steekpartij?” Hij eist 27 maanden cel waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor poging doodslag. Ook eist de officier een contactverbod met het slachtoffer. De man is er levend vanaf gekomen, maar heeft wel blijvend letsel opgelopen waardoor hij arbeidsongeschikt is geraakt. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.