Voortvluchtige crimineel bij toeval herkend

OOST-SOUBURG - De 65-jarige voortvluchtige Rotterdammer werd in januari 2011 veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie en de handel in drugs. De man had in Kerkwerve een groot drugslab opgezet voor het produceren van crystal meth, een zeer verslavende harddrug. Het lab was het grootste ooit aangetroffen in Nederland. Twee andere mannen werden veroordeeld tot vijf en acht jaar voor hun betrokkenheid.

Voortvluchtig
De man was na de inval in het drugslab steeds voortvluchtig geweest. Ook tijdens de behandeling van de zaak kwam hij niet opdagen.

Hoger beroep

De Rotterdammer ging in hoger beroep tegen het vonnis van tien jaar. De zaak lag inmiddels bij het ressortsparket Den Bosch. De rechter-commissaris van het Hof in Den Bosch besloot vorige week de Rotterdammer in bewaring te stellen, maar de man was nog niet gevonden.

Vastzetten

De aangehouden man wordt donderdag voorgeleid aan de raadkamer van het gerechtshof in Den Bosch. Doel van het Openbaar Ministerie is de man vast te houden, in elk geval tot aan de zitting in hoger beroep.