Eis: celstraf voor overval tabakszaak Goes

MIDDELBURG -
Bij die overval op 17 augustus vorig jaar zijn sigaretten en geld buitgemaakt. De
van de zaak werd tegen een deur gedrukt, waarbij ze viel en buiten bewustzijn raakte. Sinds de overval kan de vrouw alleen met een rollator lopen.

Uitkijk

De verdachte zou tijdens de overval op de uitkijk hebben gestaan, terwijl twee medeverdachten met kousen over hun hoofd de sigarettenwinkel overvielen. Enkele dagen na de overval heeft de achttienjarige Goesenaar zichzelf aangegeven bij de politie.

Laf

Volgens de officier van justitie heeft de verdachte een laffe daad gepleegd, waarbij alleen een celstraf past. Als stok achter de deur wil hij dat er ook een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden wordt opgelegd, met behandeling bij Emergis, een gebiedsverbod en een schadevergoeding van 1200 euro.

Hoofdverdachte

Voor de twee minderjarige verdachten is de celstraf voor de helft voorwaardelijk. Het gaat om een zestienjarige jongen uit Kortgene en een 17-jarige jongen uit Rotterdam. De hoofdverdachte in deze zaak moet op 9 februari voor de rechter verschijnen. Het betreft een 23-jarige man uit Kortgene die nog vast zit. De rechtbank doet op 19 januari uitspraak.