Goesenaar Roel Felius maakt het in Japan

OOST-SOUBURG - Roel werd landelijk bekend met 'Mijn ogen zeggen alles', een liedje over een man uit Kapelle die alleen nog kan communiceren door met zijn ogen te knipperen. Na de drukte rondom het Songfestival maakte Roel zijn middelbare school in Goes af, speelde in een musical en probeerde een studie, maar dat beviel hem niet.

Sesamstraat

De showbizz is waar Felius zich thuisvoelt. Enkele jaren speelde hij bij Disneyland Parijs. Sinds een half jaar is Osaka zijn thuis. "Ik ben musical performer, zoals ze dat noemen. Vier keer per dag speel ik in een Sesamstraatshow. Ik kondig Sesamstraatfiguren aan en zing en dans."

Praktijk

Felius, nu 22 jaar oud, is bewust naar het buitenland gegaan. "Ik leer het beste in de praktijk als ik met talentvolle mensen samenwerk. Ik heb hier al veel geleerd van mensen uit de hele wereld. Voor mijn gevoel heb ik op die manier meer geleerd dan als ik naar school gegaan zou zijn."

Ambitie

Dit jaar denk de jonge artiest veel na over wat hij wil gaan doen, en is bang dat de tijd te kort is. "Ik heb ontzettend veel dromen en plannen. Dat is soms eng, omdat je niet weet hoe de toekomst zal verlopen. Maar je kunt angst natuurlijk ook als push in de rug zien zodat je jezelf blijft ontwikkelen."

"Voor mijn gevoel ben ik nu klaar om mijn eigen muziek op te nemen. Ik ben dit jaar druk bezig met het schrijven van liedjes voor een rock/popalbum."

Volgend jaar komt Roel Felius voor een paar maanden terug naar Zeeland.