Politie verhoort explosievenknutselaars

TERNEUZEN -
Volgens de politie gaat het om zelfgemaakt vuurwerk. Er zaten zware stukken tussen, waarbij zoveel kruit was gebruikt dat de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) het als 'serieuze explosieven' bestempelde, vertelt een politiewoordvoerder.

Woonwijk

De EOD had een paar uur nodig om het huis leeg te ruimen. Al die explosieven lagen middenin een woonwijk in Terneuzen. Daarmee brachten de vuurwerk-knutselaars hun directe omgeving ook in gevaar.

Springstoffen

Inmiddels heeft de EOD het zelfgemaakte vuurwerk onschadelijk gemaakt door het gecontroleerd tot ontploffing te brengen. Onderzoekers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben monsters genomen voor een onderzoek naar de de explosiviteit van de gebruikte springstoffen.

Verontrustend

De politie kwam de opslag van explosieven op het spoor door een anonieme tip. Die tip was volgens een politiewoordvoerder 'verontrustend'. De zoon zou aan vrienden hebben verteld dat hij experimenteerde met vuurwerk. Dat meldt de NOS.

Verdachten

De zoon woont niet in het huis van zijn vader, waar de explosieven werden aangetroffen. Voorlopig heeft de politie geen andere verdachten op het oog, maar volgens een woordvoerder houdt de politie alle mogelijkheden open.