Oranjefan kijkt uit naar Koning Willem-Alexander

HOEK -
"Gisteren zat ik om half zes al klaar voor de televisie. Eerst dacht ik even dat het om zes uur uitgezonden zou worden, maar het was toch zeven uur. Ik vond het heerlijk om te horen dat we een koning krijgen, eindelijk na drie koninginnen. Nu is het eigenlijk dubbelop, we krijgen een koning én een koningin", vertelt de Bruyn. "Ik denk dat Willem-Alexander het heel goed gaat doen, anders dan zijn moeder, maar ik heb er veel vertrouwen in met Máxima aan zijn zijde.

Inhuldiging

De Bruyn: "Ik heb 30 april al vrij staan in mijn agenda, zodat ik naar de inhuldiging van onze nieuwe koning kan. Ik ben ook al bezig met een slaapplaats in Amsterdam, zodat ik 's morgens vroeg al een goed plekje kan vinden. Was het maar vast zo ver, ik kijk er erg naar uit."

Nationale feestdag

Voor veel mensen was het verrassend dat de nationale feestdag drie dagen eerder is. "Ik had totaal niet verwacht dat Willem-Alexander op zijn verjaardag het zou vieren. Maar ach, wat maakt het uit. Drie dagen eerder, ik vind het allemaal prima hoor!"

Omroep Zeeland

Op een speciale pagina van Omroep Zeeland kunnen Zeeuwen een boodschap achterlaten voor koningin Beatrix. We zijn op zoek naar foto's van de koningin tijdens de vele bezoeken die ze aan onze provincie heeft gebracht. Leuke anekdotes zijn ook van harte welkom.