Provincie betreurt ophef kosten afscheid Peijs

MIDDELBURG -
De berichtgeving hierover leidde tot boze reacties, onder meer op de website van Omroep Zeeland. De kosten worden 'schandalig' genoemd, ze zouden moeilijk te rijmen zijn met deze tijd van bezuinigingen.

Onterecht

Het provinciebestuur vindt die reacties vervelend en onterecht. "Heel vervelend, zeker voor Karla", zegt VVD provinciebestuurder en plaatsvervangend commissaris van de Koningin Sjoerd Heijning. "Dat gedoe wil je niet. Vooral niet voor Karla Peijs, want die heeft zich het vuur uit de sloffen gelopen voor Zeeland."

Muziek

Volgens het provinciebestuur zijn de kosten niet te hoog, onder meer omdat vanuit dat budget ook de introductie van haar opvolger wordt betaald. Van de 62.000 euro is 41.000 duizend euro gereserveerd voor het afscheid van Peijs. Daarvan wordt onder meer een buitengewone statenvergadering met muziek, een symposium, een afscheidsreceptie voor de Zeeuwen en een afscheidsreceptie voor het personeel bekostigd.

Receptie

De resterende 21.000 euro is voor de introductie van de opvolger van Karla Peijs. Dat geld is onder meer bestemd voor een buitengewone statenvergadering en een welkomstreceptie.

Kritiek

Toch klinkt er ook kritiek vanuit de provinciale politiek. Volgens de Partij voor Zeeland zou een budget van 20.000 euro toereikend moeten zijn. De Partij dient hiertoe komende vrijdag een voorstel in bij Provinciale Staten. Ook de SP vindt de kosten te hoog en stelt voor om een meer sobere afscheids- en kennismakingsreceptie te organiseren.