Noodplan voor Zeeuwse duikplaatsen

OOST-SOUBURG -
Het is voor individuele duikers op dit moment niet verplicht om noodnummers en dergelijke te raadplegen. Wel voor duikersverenigingen.

Doel

Doel is het onnodig inzetten van hulpdiensten te voorkomen. De Statenfractie van de VVD had daar eerder vragen over gesteld. Volgens de VVD komt het regelmatig voor dat de hulpdiensten met groot materieel uitrukken, terwijl er niets aan de hand is. En dat kost de gemeenschap onnodig geld, aldus de VVD.

QR-code

Het is de bedoeling om op de duiklocaties op kleine borden een QR-code te zetten, met een verwijzing naar de website waar dan ook het noodplan te vinden is. Daarnaast wordt gekeken om de noodplannen toe te voegen aan de gratis duikapplicatie "Mijn Duik" van de NOB.
'Fantastisch'
Volgens duiker Joop Stalenburg is het in Zeeland al fantastisch geregeld. "Het noodplan kan er voor zorgen dat het beter gestroomlijnd wordt. De weg naar de duikstek moet snel te bereiken zijn voor de hulpverleners."

Duikportal

De noodplannen zijn te vinden op www.dutchdiversdelta.nl, de duikportal die de NOB samen met VVV Zeeland heeft ontwikkeld. De NOB raadt sportduikers aan de noodplannen te bekijken voor ze in Zeeland komen duiken.

Foto: Arne Kuilman