De Milliano tegen proef wietteelt Terneuzen

TERNEUZEN - In die uitzending hekelde de PvdA-leider het huidige softdrugsbeleid. De wietpas noemde hij 'een onding'. volgens Samsom wil zijn partij al langer wiet legaliseren en past een proef met gecontroleerde wietteelt daar goed bij.

'Draagvlak'
Samsom zou Terneuzen kiezen als locatie voor zo'n experiment omdat er in die stad volgens de PvdA-leider al draagvlak voor is. Burgemeester Jan Lonink, ook van de PvdA, pleitte al eerder voor gelegaliseerde wietteelt. Samsom neemt dat voorstel nu over. Wat de PvdA-leider betreft zou de proef bij Terneuzen zo snel mogelijk na de verkiezingen moeten starten.

'Te zot'

In een reactie noemt De Milliano het plan 'te zot'. De in Oostburg woonachtige kandidaat kamerlid voor het CDA suggereert dat het puur verkiezingsretoriek is van Samsom. Het reguleren van wietteelt is volgens De Milliano sowieso in strijd met het internationaal recht.

Overlast
"De ellende en overlast in de regio die drugs met zich meebrengt, zijn enorm", aldus De Milliano. De wietpas werpt juist net nu al vruchten af, vindt zij. "Met die wietpas zijn we juist goed op weg om het allemaal onder controle te krijgen."

Gedoogbeleid
De PvdA wil het kweken, kopen en verkopen en gebruiken van wiet legaliseren en reguleren. Nu is het officieel illegaal, maar worden het gebruik, de koop en verkoop gedoogd. Maar als het De Milliano en aan haar partij ligt, komt er binnenkort een einde aan het Nederlandse gedoogbeleid. "Op korte termijn is dat onhaalbaar, maar dat is wel ons einddoel", aldus de Oostburgse CDA-kandidaat.