9 jaar cel geëist in hoger beroep Terneuzenaar

DEN BOSCH -
De man zat in een cel in Middelburg na veroordeling door de rechtbank in Middelburg. Die oordeelde dat hij voor poging moord en poging doodslag negen jaar de cel in moest. De verdachte ging daartegen in beroep. In afwachting van het hoger beroep zat de man sindsdien vast in Torentijd.

Telefoontjes

Bij de Middelburgse gevangenis kwamen vorige week dreigende telefoontjes binnen dat de man op gewelddadige wijze bevrijd zou worden. De omgeving van de gevangenis werd daarop een tijdlang door de politie afgezet en de man is later onder zware bewaking naar de gevangenis in Vught getransporteerd. Daar blijft hij, totdat een bezwaarprocedure daartegen is afgerond. Wanneer dat zal zijn is nog niet bekend.

Vuurwapen

In februari 2011 zou de 28-jarige Terneuzenaar tijdens een ruzie bij café De twee Heeren van Terneuzen drie mannen met een vuurwapen hebben verwond. De toedracht van het incident zou volgens de advocaat-generaal (OM) liggen in conflicten tussen twee groepen in Terneuzen.

Schuldig

Volgens het Openbaar Ministerie is de verdachte schuldig aan poging moord en poging doodslag en eist daarom negen jaar cel. Als bewijs worden onder meer diverse getuigenverklaringen en gevonden kogels aangevoerd. De advocaat laakt het bewijs tegen zijn cliënt: "Sommige getuigen spreken elkaar tegen en de kogels waarmee geschoten is, zijn niet van mijn cliënt."
Het gerechtshof Den Bosch doet over twee weken uitspraak.