'Nieuwe lichting voetbaltrainers heeft potentie'

VLISSINGEN - Braafhart, nu leider van hoofdklasser Goes, is één van de veertien cursisten die les krijgt van docent Dolf Roks. “Als speler luister je naar de trainer, maar je denkt nooit verder. Je laat hem een beetje kletsen. Deze cursus geeft je hele nieuwe inzichten”.

Verplicht

In tegenstelling tot andere sporten is een diploma vereist om senioren te trainen. De veertien cursisten hopen hun Trainer Coach 3 te halen. Daarmee mogen ze aan de slag bij een club uit de vijfde klasse of vierde klasse. Wie hogerop wil zal een volgende cursus moeten volgen.

Ambitieus

Eén van de jongsten uit de klas van Roks is de 25-jarige Rogier Veenstra uit Middelburg. Nu is hij nog actief als voetballer bij hoofdklasser Kloetinge, maar volgend seizoen stopt de oud-prof van NAC Breda bij de Bevelandse club. Veenstra gaat aan de slag als jeugdtrainer bij JVOZ C2. En hij is ambitieus: “Ik heb gekscherend gezegd dat ik bij Kloetinge terug wil keren als hoofdtrainer. Als eerste doel vind ik dat mooi”.

Verwachtingen
Roks verwacht dat er in zijn groep veel goede potentiële trainers rondlopen. “Ik ga geen namen noemen. Ze moeten eerst nog hun diploma halen, maar ik zie bij een aantal veel potentie.