Explosie Ritthem schrikt Zeeland op

MIDDELBURG - De politie Zeeland heeft vrijdagavond tientallen telefoontjes binnengekregen van mensen die een harde knal hebben gehoord. Meldingen kwamen onder meer vanuit Middelburg, Oost-Souburg, Nieuwdorp en Heinkenszand

Knal

Rond 22.05 uur werd vanuit Ritthem op het strand een grote zwarte rookpluim gezien. In de kantine van een naastgelegen camping zijn door de knal de schilderijen van de muren gevallen.

Daders

Volgens inwoners van Ritthem zijn na de knal twee auto's gezien die op hoge snelheid door het dorp wegreden. De politie is op zoek naar mensen die de kentekens hebben genoteerd van twee auto's die met grote snelheid van het strandje, door Ritthem, wegreden.

Politie

De politie is nog bezig zijn met een onderzoek, vertelt Mireille Aalders in het radiofragment. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is op het strand bezig met onderzoek. Voor dat onderzoek moeten de resten van het caisson drooggepompt worden. Daarna kan de resterende constructie worden opgetild.

Huis-aan-huis brief

Burgemeester Roep van Vlissingen laat brieven bezorgen bij de inwoners van Ritthem om ze bij te praten over de knal en het onderzoek van de EOD. Daarin staat dat er meer maatregelen genomen zullen worden als dat nodig blijkt. De straat naar het strand is zaterdag de hele dag afgesloten voor de veiligheid van de toeschouwers.