Provincie: miljoenen voor marinierskazerne

MIDDELBURG - Het geld is bijvoorbeeld bedoeld voor het opkopen van een boerderij op het toekomstige terrein van de marinierskazerne. Daarnaast gaat het om het uitkopen van een uienverwerkend bedrijf en de aankoop van enkele stukken grond die de provincie nog niet in bezit heeft.

Vertrouwelijke gegevens

Dat het maximum bedrag de komende jaren kan oplopen tot maximaal 15 milojoen euro, wil dagelijkse provinciebestuurder Kees van Beveren niet bevestigen. Wat hem betreft gaat het om vertrouwelijke gegevens.

Besluit

Van Beveren benadrukt dat de provincie met het reserveren van het geld een signaal af wil geven dat de provincie de marinierskazerne graag naar Zeeland ziet komen. Het is volgens hem nog de vraag of de kazerne inderdaad naar Zeeland komt. De Tweede Kamer moet nog een definitief besluit nemen over de verhuizing van de kazerne van Doorn naar Vlissingen.

Goed signaal

Volgens fractievoorzitter Kees Bierens van de VVD is dit een goed signaal. Hij vindt ook, dat de provincie duidelijk moet maken, dat ze graag wil, dat de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen verhuist.

Concurrerend

Dat was al gebeurd door een zeer concurrerend bod te doen voor de verhuizing. Dit bod kreeg van minister Hans Hillen (Defensie) de voorkeur boven een bod van Doorn. Als dit bod betekent, dat de provincie zelf geld moet steken in de verhuizing dan heeft de VVD daar geen enkele moeite mee, laat Bierens weten.

Te weinig informatie

De SP in het provinciebestuur kijkt daar heel anders tegenaan. En volgens statenlid Ger van Unen van de SP gaat het dan niet eens om het bedrag, dat de provincie gaat betalen voor de verhuizing van de marinierskazerne. Zij heeft vooral moeite met het feit, dat zij veel te weinig informatie heeft van het dagelijks provinciebestuur, over wat er met het geld gedaan wordt.