'Zestien tot achttien Zeeuwse voetbaltrainers niet bevoegd'

MIDDELBURG - Dat zei Adri Franke uit Veere, bestuurslid van de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) district Zuid 1 donderdag tijdens een studiedag voor trainers in Middelburg. "Ik heb een anonieme brief bij de KNVB uit het Zeeuws-Vlaamsegezien. Dan praten we over zes trainers. In heel Zeeland gaat het om zestien tot achttien trainers." Franke noemde geen namen.

Dat er niet-bevoegde trainers in het amateurvoetbal werken is niet nieuw. "De afgelopen jaren zijn er heel wat sancties en straffen uitgedeeld door de KNVB. Het duurt maanden voordat bewezen is dat iemand onbevoegd trainer is. De clubs krijgen eerst een berisping. Daarna punten in mindering en een boete. Dat is bij een aantal Zeeuwse clubs gebeurd", aldus Franke.

Tijdens de studiedag in Middelburg waren er vier studiepunten te verdienen. De ongeveer honderd deelnemers volgden een lezing van psycholoog Boluit uit Middelburg en een veldtraining van JVOZ-trainer Dolf Roks. Trainers moeten in vijf jaar tijd twaalf studiepunten verdienen, waarmee de licentie verlengd kan worden.