Verdachten wilden vermoedelijk zware overval plegen

RILLAND - De politie had verschillende speciale diensten in opperste staat van paraatheid gebracht nadat dinsdag al informatie was binnengekomen over een op handen zijnde overval. Die eenheden kwamen in actie nadat een melding was binnengekomen van een poging in Moerdijk om slapende vrachtwagenchauffeurs te overvallen. Dat mislukte, waarna de overvallers ervandoor gingen, ook met een vrachtwagen.

Zwaarbewapend

De zwaarbewapende daders werden gespot op de A58. Bij Rilland werden ze tot stoppen gedwongen, waarbij gericht werd geschoten. De drie inzittenden werden aangehouden en in hun truck zijn meerdere wapens gevonden, waaronder een automatisch vuurwapen.

Files
Na de arrestatie van de drie verdachten werd de A58 tussen Rilland en 's-Gravenpolder in beide richtingen afgesloten. Oorzaak was het politieonderzoek na de schietpartij. Hierdoor ontstonden er lange files op de oude weg, die parallel loopt aan de A58, en ook op de Zeelandbrug was het een stuk drukker dan normaal. De A58 werd rond 12.00 uur weer vrijgegeven.