Groene Ster kampioen na thriller met verlengingen

ROTTERDAM -
Veerkracht

Groene Ster-Noordzee werd een bloedstollende wedstrijd, waarin de Vlissingse formatie steeds tegen een achterstand aankeek. Bij rust was de stand 1-0 voor Noordzee en in de eerste minuut van de tweede helft verdubbelde Noordzee de voorsprong. Beslist was het duel daardoor allerminst, want Groene Ster liet zien over veel veerkracht te beschikken. Saïd Bouzanbou scoorde de aansluitingstreffer en na de 3-1 van Noordzee sleepten opnieuw Saïd Bouzambou en zijn broer Hoessein een 3-3 eindstand en dus verlengingen uit het vuur.

Alles of niet

In de verlenging (2x 5 minuten) was het alles of niets voor Groene Ster, want bij een gelijkspel zou Noordzee op basis van doelsaldo in de competitie kampioen zijn. Toen Noordzee er aan het begin van de eerste verlenging 4-3 van maakte zag het er dan ook slecht uit voor Groene Ster. Maar door uitstekend keeperswerk van uitblinker Tim Blind én doeltreffendheid van Salim Ben Sellam keerde de wedstrijd toch nog. Aan het eind van de eerste verlenging scoorde Ben Sellam de gelijkmaker (4-4), met nog drie minuten op de klok bracht hij zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en in de slotminuut (Noordzee had de doelman inmiddels vervangen voor een speler) scoorde Ben Sellam van eigen helft ook nog de 6-4. Daar bleef het bij, waardoor de titel voor Groene Ster is.

Eerste divisie

De eerste divisie is het op één na hoogste niveau van Nederland. Nog nooit eerder was een Zeeuws zaalvoetbalteam kampioen op dit niveau. Voor Groene Ster is het de vijfde kampioenschap sinds de club in 2007 werd opgericht.

Promotie

Een kampioenschap betekent overigens nog niet dat Groene Ster promoveert naar de eredivisie. De voetballers moeten eerst nog nacompetitie gaan spelen. Drie ploegen strijden daarin om twee plaatsen op het hoogste niveau. Op 10 mei begint Groene Ster met een uitwedstrijd tegen Veerhuys uit Hoorn (kampioen 1e divisie A). Daarna speelt de ploeg nog thuis tegen Fermonia Boys uit Roermond.