Thermphos opnieuw onder vuur

VLISSINGEN-OOST -
De soms hoge uitstoot van cadmium de afgelopen maanden kan De Ruiter ook niet verklaren. Volgens de directeur wordt er veel gemeten en is het volgens hem ook logisch dat er dan iets uitkomt.

Dorpsraad

De dorpsraad Nieuwdorp zegt eerst een gesprek met Thermphos en de provincie te willen afwachten alvorens zelf met een reactie naar buiten te willen komen.

Reacties

Op onze site regent het reacties op de berichten over Thermphos. De bezoekers zijn zeer kritisch.
- Jaap: "Dwangsom? Sluiten! Het bedrijf heeft genoeg tijd gehad om z'n zaakjes op orde te krijgen."
- Giffkikker: "Als je zonder licht rijd krijg je een boete omdat je een gevaar bent voor jezelf en anderen! Maar als je een hele provincie bestookt met gif, krijg je maar een waarschuwing en mag je vrolijk weer doorgaan."
- Monique: "Meer dan schandalig dat dit spel zo lang kan doorgaan. Dreigen met sancties, boetes, opnieuw metingen... het schiet voor geen meter op.
- 'Vlissinger' : "Moet gewoon dicht? Lekker makkelijk gezegd. Zeg je dat ook tegen die al die mensen die daar werken."
- Ikke: "Hoe lang gaan we nog door met deze onzin. Sluiten die handel."
- Hypocrates: "Dit is nog maar 20 jaar aan de gang hoor, dus ingrijpen van de provincie zal wel komen, maar daar is tijd voor nodig!"
- Peter: "Sluiten die handel! Beter voor de medewerkers van de omliggende bedrijven ook!"
- Roos: "Het is wel raar, Thermphos mag blijven en de Belastingdienst moet weg. Leuker kunnen we het niet maken voor de burgers."
- Wim: "Schandalig dat dit zo lang door kan gaan. Als dit een kleine particulier zou zijn was deze fabriek al 10 keer gesloten."
- Wullem: "Wanneer wordt er hier nu eens werkelijk en daadkrachtig ingegrepen om de volksgezondheid van de Zeeuwen te beschermen?"
- Jurgen: "Tip voor handhaving van de provincie: controleer wat vaker op zaterdag en zondag, want dan zijn de rookpluimen donkerder van kleur."
- Rik: "Boete, dwangsom? Ha, dat wordt simpelweg verdisconteerd in de prijs aan de afnemers. Een bedrijf dat moedwillig de gezondheid van zovelen op het spel zet, moet simpelweg dicht."