Eerste gezamenlijke glasvezelkabel in Sluiskil

SLUISKIL -
Duur

Voor bedrijven is het duur om zelfstandig zo'n snel netwerk aan te schaffen. De kosten lopen op omdat er veel kilometers glasvezelkabel moet worden aangelegd. Voor initiatiefnemer Conny Gremberghe, van Zeeland Ontwaakt, een reden om in actie te komen. "Ik ben samen met Peter Bakker een campagne begonnen om mensen te stimuleren om die kabel te nemen. Hier in Sluiskil was het erg duur om alleen die kabel aan te schaffen. Daarom hebben we samen met Delta en de bedrijven hier gekeken hoe we dat op konden lossen."

Aansluiting

Het Kanaaleiland in Sluiskil is het eerste bedrijventerrein dat gezamenlijk een aansluiting heeft betaald. Van de dertien bedrijven hebben drie bedrijven mee gedaan. Met z'n drieën hebben ze de aanleg betaald. Eric de Ruijsscher van bouwbedrijf H4A is tevreden. "Voorheen was het mailverkeer tussen onze vestigingen erg traag. Als ik een bijlage wilde openen van 1 of 2MB duurde dat al snel vijf minuten. Nu heb ik het binnen enkele seconden binnen."

Toekomst

Het idee van Delta is om te kijken of meerdere bedrijventerreinen, die ver van het centrale netwerk liggen, gezamenlijk een aansluiting willen betalen. Dat scheelt zowel in de kosten voor de bedrijven, als in de aanlegkosten voor Delta.