Van Assche en Kerkhove winnen sportprijzen

GOES - Anthony van Assche werd in 2011 Nederlands kampioen op de meerkamp en aan de ringen. Van Assche bleef in de verkiezing wielrenner Johnny Hoogerland uit Yerseke en dressuurruiter Hans Peter Minderhoud (Westkapelle) voor.

Australië

Lesley Kerkhove werd Nederlands tenniskampioene outdoor. Zelf was Kerkhove niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen omdat de Zierikzeese momenteel in Australie toernooien speelt. Kerkhove bleef zwemster Judith Stap (Middelburg) en judoka Tess van 't Westende (Vlissingen) voor.

Stemmen

Nieuw dit jaar was de publieksprijs in de categorie sportploeg van het jaar. Via de websites van de PZC en Omroep Zeeland kon gestemd worden en de meeste stemmen gingen naar het danspaar Ciccio Pecoraro en Jasmijn van Jole uit Terneuzen. Het duo bleef de zaalvoetballers van Groene Ster uit Vlissingen en de basketbalheren van BC Vlissingen voor.

Andere winnaars

Zwemmer Bjorn Scherbeijn uit Aardenburg is gekozen tot talent van het jaar. Voor de aangepaste sporters waren er twee categorieën. Zitskier Kees-Jan van der Klooster, afkomstig uit Vlissingen, won in categorie aangepaste sporters met een lichamelijke beperking. Wielrenner Joannathan Duinkerke uit Goes won in de categorie aangepaste sporters met een verstandelijke beperking.

Het sportgala werd voor de 23e keer gehouden. De jury bestaat uit Marja Noordhoek (SportZeeland), Tonny Veerman (SportZeeland), Cor Moerman (CIOS Goes/Breda), Peter Boon (tafeltenniscoach), Anjolie Engels-Wisse (atlete), Jan Dagevos (journalist PZC) en Michel van Sluijs (journalist Omroep Zeeland).