Nuon neemt verkoop aan deur onder de loep

OOST-SOUBURG - Het bedrijf dat klanten probeert te winnen voor Nuon maakte tegenover veel mensen niet meteen duidelijk voor Nuon te werken. Dit is in strijd met de regels die gelden voor colportage, het aanbieden van goederen en diensten langs de deur.

Klachten

Delta heeft de afgelopen week zo'n vijftig meldingen ontvangen van klanten die zijn benaderd door colporteurs van concurrent Nuon. Bij Nuon zijn volgens een woordvoerder geen klachten binnengekomen. Maar een rondgang langs mensen die colporteurs aan de deur hebben gehad leert dat er wel degelijk is geklaagd bij Nuon over de verkoop aan de deur. Nuon zegt dat klachten nog steeds kunnen worden gemeld.

Aangebeld

Tine Poppe uit Oost-Souburg is een van de mensen waar de colporteurs aanbelden. "Twee nette heren legitimeerden zich met een vaag, blauw pasje en zeiden dat er allerlei dingen gingen veranderen aan de energielevering. Ze vroegen om mijn eindafrekening en legden uit wat er ging veranderen. Toen ze begonnen over dingen ondertekenen werd ik huiverig. Ik moest echt aandringen om te horen dat ze van Nuon waren. Toen heb ik ze weggestuurd."